Vuurkorven en Tuinkachels

Blijf er het hele jaar buiten lekker warmpjes bijzitten met een vuurkorf of tuinkachel in je tuin of op het terras. Bekijk ons aanbod in de webshop of kom naar een van onze GroenRijk vestigingen

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 2 van 2 producten
Vergelijk (0)

Altijd lekker warm buiten!

Met een vuurkorf of tuinkachel zit je er altijd lekker warmpjes bij gedurende het hele jaar. Of je nu s' zomers tot laat in de avond buiten blijft zitten of 's winters geniet van de buitenlucht, je hoeft het nooit meer buiten koud te krijgen met een heerlijke vuurkorf of houtkachel in eigen tuin. Bij GroenRijk vind je de meest trendy en mooiste vuurkorven en tuinkachels tegen de scherpste prijzen. Bekijk ons aanbod en bestel vandaag nog. Of kom langs in een van onze vestigingen en koop jouw vuurkorf of tuinkachel in een van onze winkels. 

Vuurkorf aanmaken in 5 stappen

Als je dan eenmaal een vuurkorf hebt aangeschaft, wil je natuurlijk ook weten hoe je deze moet gebruiken. Het is vooral belangrijk dat je een vuurkorf rustig aansteekt en hiervoor de tijd neemt. Volg onderstaande stappen en je zit er elke avond lekker warmpjes bij:

  • Stap 1: Voldoende zuurstof. Bij het aanmaken van een vuurkorf is het belangrijk dat er voldoende zuurstof bij kan komen. 
  • Stap 2: Vul de korf met blokken hout. Gebruik droog en schoon hout en begin met grote blokken onderin en daarboven kleine blokjes. Voor sneller resultaat leg je de blokken haaks tegen elkaar aan. 
  • Stap 3; Gebruik aanmaakblokjes. Bovenop de stapel hout leg je vervolgens een laag aanmaakblokjes. Zorg voor voldoende ruimte tussen de aanmaakblokjes. 
  • Stap 4: Steek het vuur aan met de aanmaakblokjes. Gebruik hiervoor een lange aansteker of lange lucifers zodat je op een veilig afstand blijft. 
  • Stap 5: Heb geduld. Geduld is in deze een schone zaak. Laat het vuur zijn werk doen en klaar is kees!

Vergeet niet om genoeg hout in huis te hebben zodat je het vuur goed aan houdt. Leg een nieuw blok hout rustig in de vuurkorf en schuif het verbranden as iets naar achter, zodat het nieuwe hout rustig kan verbranden. 

Houtkachel of Vuurkorf Kopen? | Kom naar een GroenRijk Vestiging bij jou in de buurt | GroenRijk.nl

Houtkachel voor buiten 

Of geniet van de heerlijke avonden buiten met een mooie houtkachel voor buiten in de tuin. In het assortiment van GroenRijk heb je een ruime keuze uit diverse houtkachels. Kies je een klassieke houtkachel of ga je liever voor een moderne houtkachel? Je vindt het allemaal in de webshop of in een van onze vestigingen. Blijf avonden lang buiten zitten zonder dat je verplicht naar binnen moet of een deken moet omslaan vanwege de kou. Met een houtkachel hoef je het nooit meer koud te krijgen buiten. Dat klinkt hartverwarmend, toch? 

Vuurkorfen en Tuinkachels kopen 

Koop een vuurkorf en/of tuinkachel in de webshop van GroenRijk. Bij ons ben je verzekerd van de beste kwaliteit tegen de scherpste prijs. Heb je een passend product gevonden die perfect bij je tuin past, bestel deze dan snel, eenvoudig en veilig online in onze webshop. Wil je het product liever eerst even in het echt bekijken? Kom dan naar een GroenRijk tuincentrum bij jou in de buurt. 

 

Beperk de overlast

Een vuurtje stoken in de tuin? Ook in de winter kan dat heel leuk zijn. Met een paar simpele maatregelen kun je overlast voor het milieu en je buren beperken. Lees hier hoe.

Bij het verbranden van hout komen fijnstof en andere schadelijke stoffen vrij, zoals het kankerverwekkende benzeen en dioxine. Dit gebeurt vooral als het vuurtje net is aangestoken én bij het doven. Hoe beperk je die nare stoffen? Niet alleen voor je buren maar ook voor het milieu maakt het ook uit wát je opstookt.

Vijf tips voor vuurtjes in de tuin

1 Stook alleen onbehandeld ('schoon') hout, zonder verf, beits, lijm of impregneermiddel. Het is verboden om behandeld hout te verbranden omdat bij verbranding daarvan nog meer schadelijke stoffen vrij komen.

2 Ook het verbranden van papier en karton is verboden: het geeft veel rook en vliegas.

3 Zorg voor volledige verbranding: verbrand het hout op hoge temperatuur en stapel het losjes, zodat er veel zuurstof bij kan.

4 Gebruik altijd droog hout. Dit herken je aan scheuren of loszittend schors. Vochtig hout verbrandt onvolledig, waardoor veel ongezonde stoffen vrijkomen.

5 Koop brandbare blokken van geperst hout zonder toevoegingen, deze zijn het minst schadelijk. Op nummer twee staat goed gedroogd haardhout. Let op het FSC- of PEFC-keurmerk. Hout afkomstig uit verantwoord beheerde bossen.