Kuipplanten

Kuipplanten heten kuipplanten omdat ze doorgaans gepoot worden in een grote kuip of pot. Het zijn over het algemeen meerjarige planten, die niet van de winter houden en dus binnen moeten overwinteren. Een grote pot of kuip zet u gemakkelijk binnen, zodra koning winter zijn intrede doet.

Als ze in het voorjaar weer naar buiten gaan, doet u er goed aan ze eerst een tijdje in de schaduw te plaatsen. Zo kunnen ze langzaamaan weer wennen aan het licht. Voorbeelden zijn de Campanula, Lantana, Tibouchina of de Bougainvillea.

Bougainvillea
De Bougainvillea komt vanwege het gunstige klimaat veel voor in mediterrane landen. Met zijn exotische bloemen in felle kleuren fleurt hij vaak hele muren op. Maar wat in Zuid-Europa kan, kan ook in je Hollandse tuin. Met een Bougainvillea is je zomertuin compleet.

Lantana op stam
De Lantana blijft een zomer lang verrassen. De bloemetjes veranderen namelijk van kleur tijdens de bloei en veranderen uiteindelijk in kleine besjes als u de uitgebloeide bloemen laat zitten. Verder overwintert de Lantana zonder problemen en bloeit hij ook rijkelijk als de zomer wat minder mooi is als je misschien had gehoopt.

Tibouchina
Niet alleen de naam, ook de diep-blauwpaarse bloemen van deze van origine Braziliaanse plant doen exotisch aan. Hij houdt van een hoge luchtvochtigheid en van veel licht. Plaats hem dus op een zonnige plek.Campanula Addenda
Aan de campanula Addenda beleeft u de hele zomer lang plezier. Hij geeft een overdaad aan klokvormige bloemen in mei/juni en in september en heeft voorkeur voor een lichte plek, liefst niet in de felle zon. Deze klokjesbloem is met zijn overhangende takken heel geschikt voor een 'hanging basket'. Maar doet het uiteraard ook erg leuk in bloembakken en potten.

Tips voor na de winterslaap

  1. Controleer of de afvoergaten onderin de pot niet verstopt zitten en leg er oude potscherven overheen voor een goede afwatering.
  2. Pot de plant om na het overwinteren. Verse potgrond en een ruimere pot geven de plant energie en ruimte die hij nodig heeft om alles te geven.
  3. Plant de kuipplanten in de Terras- en Kuipplantengrond van GroenRijk. Groenrijk Terras- en Kuipplantengrond is bij uitstek geschikt voor eenjarige zomerbloeiers, kuipplanten en vaste planten in potten. Door de toevoeging van klei wordt vocht beter vastgehouden, waardoor uw potten minder snel uitdrogen. Ook is het goed voor de wortelstructuur.
  4. Verwijder tussentijds de uitgebloeide bloemen en snoei te lange takken terug. Dit bevordert een weldadige bloei.


Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging.


 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Buitenplanten

Onze tuincentra