Graszoden

Veel mensen willen een stuk gras in de tuin. Het is een mooie, functionele, maar bovenal natuurlijke toevoeging aan je tuin. Maar hoe creëer je een mooie grasmat? Daar zijn verschillende manieren voor.

Je kan hiervoor graszaad gebruiken, maar wil je nou snel en relatief simpel een mooie grasmat in de tuin? Wij van GroenRijk je hiermee van dienst zijn. Met de graszoden van GroenRijk heb je een snelle manier gevonden om een prachtig gazon aan te leggen. Vraag ons naar de mogelijkheden voor de verkoop, het vervoer en het leggen van de rollen gras.

Soorten graszoden
Je hebt verschillende soorten gras, dus logischerwijs ook meerdere soorten graszoden. Als je een gazon in je tuin wilt (laten) aanleggen, dan kan je ook bij ons kiezen voor verschillende soorten graszoden. Bedenk dus welk soort je nodig hebt. Gaan de kinderen er op voetballen of is het een stukje waar nooit iemand op gaat lopen? 

Kunstgras
Als je geen zin hebt om het gras te maaien, dan is kunstgras misschien een optie voor jou. De kwaliteit van kunstgras is al een stuk verbeterd ten opzichte van vroeger. Toen was kunstgras namelijk erg stroef en hard en bij warm weer kwam er een onnatuurlijke plasticgeur vanaf. Niet wat je wil natuurlijk! Tegenwoordig zijn we al veel verder met de ontwikkeling van kunstgras en kan je nu vooral genieten van de voordelen. 

Zelf kunstgras leggen is eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit goed gebeurt. Het is bijvoorbeeld essentieel dat de ondergrond goed water afvoert. En wanneer je kunstgras op een natuurlijke ondergrond legt, moet deze mooi egaal zijn. Het is verder erg belangrijk dat je onder het kunstgras een geotextiel onderdoek legt, dit zorgt namelijk voor extra stabilisatie bij het betreden van het kunstgras. Zo voorkom je verzakkingen. Leg kunstgras altijd zo neer dat je tegen de vezelrichting inkijkt en rol het zo uit dat je aan het eind 2 á 3 cm overhoudt. Dit kan je aan het eind wegsnijden.

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging.

Onze tuincentra