Vijver & Water

Water in de tuin is een bron van leven, maar het heeft ook een aantrekkingskracht. Hoe je water in de tuin toepast kan heel divers zijn:

 • Vijver
 • Regenton
 • Fontein
 • Vogelbadje

Vijver
Een vijver is een waardevolle toevoeging voor je tuin. Het heeft vele voordelen: je kan er vissen in houden, het heeft een grote aantrekkingskracht op insecten en het ziet er ook nog eens prachtig uit. Het is wel belangrijk om het goed bij te houden en natuurlijk ook rondom aan te kleden. Eén blik op je vijver en het onthaasten begint. Net als bij een haard kun je er uren naar turen. Vissen zijn geen must, een plantenvijver is ook prachtig. In ons tuincentrum zijn diverse water- en zuurstofplanten verkrijgbaar waarmee je het water helder en zuurstofrijk houdt. Als je maximaal een derde deel van het wateroppervlak bedekt met planten zit je goed. Hoe gevarieerder de beplanting hoe meer leven je vijver aantrekt. Dat is goed voor het evenwicht in je tuin. Wist je bijvoorbeeld dat kikkers slakken voor je opruimen?Vijveradvies
De gezondheid van een vijver is niet altijd even gemakkelijk te beoordelen. Waarom is de vijver in mindere 'conditie'? Wat kan ik doen om hier verbetering in aan te brengen? Dit zijn vragen waar wij je bij GroenRijk graag mee willen helpen. Een goede vijver heeft een balans tussen aan de ene kant genoeg zuurstof, het juiste zuurgehalte, en voldoende doorluchting en aan de andere kant niet al te veel vuil. Met de juiste handelingen of producten is er een hoop te verbeteren. Dus schroom niet en vraag een van onze medewerkers om advies.

Productaanbod

 • Waterplanten
 • Vijvervissen
 • Waterornamenten
 • Vijverfilters
 • Vijverartikelen
Waterplanten
Er zijn manieren om genoeg zuurstof in de vijver te krijgen. Een van deze manieren is het toevoegen van vijverplanten. Zoals je waarschijnlijk weet hebben kamerplanten een heilzame werking op het binnenklimaat: het geeft zuurstof af en verfrist zijn omgeving. Dat zelfde doet een waterplant voor een vijver. Het is van optimaal belang voor een gezonde vijver om genoeg waterplanten te hebben. Ook een waterpomp kan hierbij vitaal zijn. Vergeet in de winter niet om wat hieraan te doen, want op het moment dat de vijver is dichtgevroren, is het afgesloten van zuurstof.

Andere artikelen die wij in ons tuincentrum verkopen, dat zijn vijverfilters. Zoals gezegd heeft een gezonde vijver een balans nodig van verschillende factoren als zuurstof. Ook een vijverfilter kan hierbij van dienst zijn. Deze houdt het water helder, schoon en vrij van algen. Hiermee voorkomt het troebel water en verbetert ook de waterkwaliteit voor de waterplanten. Er zijn diverse filters voor verschillende doeleinde, type vijvers en ook afhankelijk van (soorten) vis, die je kan hebben.
 


Weinig ruimte? Toch nog opties!
Voor een kleine vijver heeft iedereen ruimte. Er zijn hele leuke exemplaren van hout of beton te vinden. Of zet gewoon een mooie schaal of pot vol met water en vul hem met waterplanten. Zo maak je een aantrekkelijke blikvanger. De plantjes, een mandje voor binnenin en de vijvergrond vind je allemaal in ons tuincentrum. De inrichting kun je rustig houden met mooie stenen en planten. Of je kiest voor uitbundigheid, met bloeiende waterplanten, fonteintjes of zelfs lichtjes! Laat je creativiteit de vrije loop, of vraag onze groenexperts om advies.

Merken

 • Velda
 • Outside Living
 • Oase


 

Regenton
Je kunt het regenwater opvangen en opslaan in een regenton. Door het water op te slaan, kun je het later gebruiken om bijvoorbeeld planten water te geven. Er zijn vele vormen en maten van regenwateropslag: regentonnen, -zuilen, -schuttingen en meer. Sommige regentonnen, zoals die van Elho, hebben de mogelijkheid om planten bovenaan te plaatsen. Dan is de regenton een volwaardig onderdeel van je tuin. 

Het beste is het als de opslag weer leeg is als er een regenbui op komst is. Een regenton kun je ook op het balkon zetten. Regentonnen bergen door de beperkte afmeting maar beperkt water. Ze moeten dan altijd van een overloop voorzien zijn. Wanneer de regenton een deksel heeft, komen er geen muggen op af.

Te veel water in de tuin
Leuk dat water, maar heb je nou te veel water in de tuin? Vooral na grote regenbuien hebben mensen last van plassen en ondergelopen stukken tuin. Lees hier verder wat je zou kunnen doen om dit te voorkomen. De overvloed aan water wordt aangepakt ,maar door deze aanpassingen te doen heb je nog een mooiere tuin ook!

Onze vestigingen hebben elk hun eigen grootte en specialiteiten. Niet elke productgroep is bij elke winkel verkrijgbaar. Ben je specifiek naar iets op zoek? Je kan altijd even contact opnemen met jouw dichtstbijzijnde vestiging

 

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Assortiment