Gratis Zen-proefles bij GroenRijk!

Gratis Zen-proefles bij GroenRijk!

Zen planten brengen rust in je interieur. Zen beoefenen brengt rust in je bestaan. Maak kennis met zen in de gratis workshop met extra geschenk die GroenRijk Geldrop samen met Zen.nl Eindhoven aanbiedt. De proefles is op zondagochtend 3 juni 2018. Meld je aan bij https://www.zen.nl/eindhoven/gratis-workshop-zen.html met vermelding GroenRijk Geldrop of meld je gratis aan via de kassa in de winkel. GroenRijk Geldrop, Zwembadweg 6.

Het verhaal achter Zenplanten 

Bonsai, Ficus Ginseng en Dracaena lucky bamboo hebben krachtige vormen, groene kracht en een sobere uitstraling gemeen. Alle drie passen ze goed bij de groeiende belangstelling voor meer rust en zingeving in het leven. Daarnaast zijn het absolute blikvangers in de minimalistische interieurtrend die nog altijd aanhoudt. Zenplanten zijn makkelijk in het onderhoud, mooi om te zien en gezegend met een serene uitstraling die echt iets met hun omgeving doet. 

Keuze assortiment 
Bonsai in het Japans betekent letterlijk 'boom in pot'. Houtachtige planten worden door knippen en snoeien tot miniatuurbomen gecreëerd waarbij het uiterlijk wordt bepaald door de essentie van de plant. Voorbeelden van planten die zich voor bonsai lenen zijn Chamaecyparis, granaatappel, Crassula ovata en Carmona retusa. Momenteel zijn ficussoorten het populairst. 

Ficus ginseng wordt gekweekt in het zuiden van China en in Maleisië. Op de karakteristieke stronk wordt een kleinbladige Ficus microcarpa geënt, die vervolgens in een bonsaivorm wordt gesnoeid. Die kan smal en hoog zijn, of juist breed en laag, afhankelijk van de snoeiwijze. Voor het meest esthetische effect mag de pot hooguit éénderde van de totale hoogte van de plant zijn. 

Dracaena lucky bamboo is een opvallende blikvanger en verkrijgbaar met rechte en spiraalvormige takken, gevlochten, als mini-bamboebosje of als solostatement. Voor alle vormen geldt dat ze veel water nodig hebben, vandaar dat ze vaak worden aangebonden in een glazen schaal, vaas of andere vorm waarin het water zichtbaar is. Dit draait bij tot de zen-uitstraling van de plant. 

Datum:
Locatie: GroenRijk Geldrop